TORSDAG 23 mars

Wine makers dinner
Marcus Lundén

Gemensam välkomstbubbel 18:30
Privata Rum, Postgatan 2

Wine makers dinner

Marcus Lundén

Markus Lundén jobbade på Stockholmsrestaurangen F12 när han kom i kontakt med vinerna från tyska vinhuset Georg Breuer. Han säger själv att det var kärlek vid första klunken. Eftersom han ville göra något annat så skickade han en ansökan om att få göra praktik hos Georg Breuer och efter tre månadernas praktik vidareutbildade han sig genom att gå en lärlingsutbildning i Tyskland.

Såklart blev han kvar hos Georg Breuer och idag är han deras källarmästare och chefsvinmakare. Tillsammans med Theresa Breuer bildar de ett mycket dynamiskt kollegiepar. Markus gör även en serie viner under eget namn, där fokus ligger på ren och frisk syra.

Meny

Vi kommer att servera 7 viner som Marcus tar med sig från vingården i Rheingau Tyskland. Till vinerna har Håkan Thörnström komponerat 6 serveringar där maten skall matcha vinerna till en härlig kombination. Mat och dryckespassion i högsta klass!

Kuvertpris

1595 kr

Kuvertpriset omfattar:
6 serveringar
7st viner

BORDSRESERVATION:

Online via https://privatarum.com/boka-bord/
Vid bokning erlägger ni ert kreditkort för att fullfölja er bokning.
Bokningsvillkor medföljer bokningsbekräftelse. Betalning sker på plats aktuell dag.
Det åligger er att fylla bokade platser vid förhinder.

Wine makers dinner

Marcus Lundén

Markus Lundén jobbade på Stockholmsrestaurangen F12 när han kom i kontakt med vinerna från tyska vinhuset Georg Breuer. Han säger själv att det var kärlek vid första klunken. Eftersom han ville göra något annat så skickade han en ansökan om att få göra praktik hos Georg Breuer och efter tre månadernas praktik vidareutbildade han sig genom att gå en lärlingsutbildning i Tyskland.

Såklart blev han kvar hos Georg Breuer och idag är han deras källarmästare och chefsvinmakare. Tillsammans med Theresa Breuer bildar de ett mycket dynamiskt kollegiepar. Markus gör även en serie viner under eget namn, där fokus ligger på ren och frisk syra.

Meny

Vi kommer att servera 7 viner som Marcus tar med sig från vingården i Rheingau Tyskland. Till vinerna har Håkan Thörnström komponerat 6 serveringar där maten skall matcha vinerna till en härlig kombination. Mat och dryckespassion i högsta klass!

Kuvertpris

1595 kr

Kuvertpriset omfattar:
6 serveringar
7st viner

BORDSRESERVATION:

Online via https://privatarum.com/boka-bord/
Vid bokning erlägger ni ert kreditkort för att fullfölja er bokning.
Bokningsvillkor medföljer bokningsbekräftelse. Betalning sker på plats aktuell dag.
Det åligger er att fylla bokade platser vid förhinder.

Meny

Kvällen startar med en gemensam fördrink 18:30

Riesling Brut Sekt

Apritretare: Gammelknaspetit choux

Lundén Riesling

Picklad hälleflundra med citronemulsion, saltört, pernodgurka, forellrom och kryddiga potatischips

George Breuer Terra Montosa
George Breuer  Estate Lorch

Majskycklingconsommé med vintertryffel

Lundén Blush Pink

Aronia- och vinteräpplesorbet

George Breuer Rouge Pinot Noir

Kalvfiléballoutine med toppmurkelduxelles, sherrysås och konfiterade tomater. Pommes-Anna med brynt smör och rostad lök

Brännlands Iscider

Karamelliserad ljus choklad med hallon och maränger