PÄR EDLUND

Philly steak sandwich

Ingredienser 4 personer:

Steak sandwich:

4 bitar putsad ryggbiff á 150 g
4 st gula lökar
1 msk smör
1 msk olivolja
8 skivor vitt surdegsbröd
Riven cheddarost
Gurka
Tomat
Salt och svartpeppar

Spetskålsallad:
1 spetskål
1 syrligt äpple
1 gul lök
Rivet skal av ½ citron
1 msk citronsaft
1½ dl majonnäs
½ dl hackad persilja
Salt och svartpeppar

Beredning:

Steak sandwich:
Skiva ner löken. Stek den i smör och olja tills den får fin färg och blir karamelliserad. Salta och peppra.
Grilla biffskivorna tills de blir mediumtillagade i kärnan. (55 grader på stektermometern) Skiva köttet. Stek brödet i lite olja och smör så att de får fin färg. Smält riven ost på de stekta brödskivorna.
Varva brödskivor med kött, tomat, gurka, stekt lök. Salta och peppra.

Spetskålsallad:
Skiva spetskålen i tunna skivor. Riv äpple och lök på grova sidan. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, hackad persilja och majonnäs. Rör ihop allt. Salta och peppra.

Dryckestips:
Barlindbeer Pilsner 475, mikrobryggeri från Björkö
En ljus lager med mycket smak.
www.Barlindbeer.se