Hållbarhet

Vår passion är att förgylla och skapa minnen  där smak, doft och atmosfär finns kvar långt efter ett besök hos oss. På ett eller annat sätt är vårt mål att beröra sinnen. Ett besök som blir hållbart då gästen vill komma tillbaka.

För oss är det självklart att arbeta med råvaror i säsong och ta tillvara det som växer just nu. Vi tar tillvara på skörd av bär, frukt i säsong – syltar, saltar och mustar.

Vi arbetar hellre med ett mindre utbud av menyer så att vi kan arbeta hållbart med de råvaror vi har hemma i köket. Släng ingen mat. Vi arbetar i största utsträckning med lokala leverantörer.

Vi arbetar mycket med offerter för middagar, de bygger mycket på gästernas förtroende där vi får fria händer att sätta menyn efter de råvaror som våra lokala leverantörer rekommenderar.

Vi källsorterar våra sopor.

Varje enskild förändring kan verka liten, men tillsammans försöker vi hela tiden hitta justeringar i verksamheten som kan bidra till ett mer hållbart klimat.

För att alla medarbetare hos oss skall förstå hur viktigt det är att vi tillsammans kan bidra genom att göra sin insats och följa verksamhetens hållbarhetstänk – hur vi  använder rengöringsprodukter, slänger sopor etc. informerar vi på ett lättförståeligt sätt hur mycket vi tex sparar i miljöpåverkan / ekonomiskt genom att räkna hur mycket saker blir när man räknar på ett år.

Vi arbetar med tät ekonomisk uppföljning i verksamheten så att vi kan vara ekonomiskt hållbara. Ger anställda inblick i företagets ekonomi för att få en helhetsbild och känna sig delaktiga.

Det är viktigt att vi har roligt på arbetsplatsen för att vi skall vara hållbara.