FRÖLUNDA HC
#31 Nicklas Lasu #22 Andrea Dalen #48 Carl Klingberg

Frölunda HC Råbiff

Ingredienser 6 personer:

Frölunda HC utmärkta råbiff

600 g fintärnad Dahlbergs gårdsmärkta ryggbiff
1 dl Hellmans majonnäs
2 msk slät Dijonsenap
1 st vitlöksklyfta
Rivet skal av ½ citron
1 dl picklad rödlök
Potatischips
1 dl riven gruyereost
Ruccolasallad
1 st grönt äpple
1 st granatäpple
Flingsalt & Svartpeppar
God olivolja

Beredning:

Sprid ut det fintärnade köttet på ett stort fat. Blanda ihop majonnäs, senap hackad vitlök och rivet skal av citron. Klicka ut majonnäsen jämnt fördelat på köttet.

Strö över picklad lök, riven ost, stavar av äpple och granatäpplekärnor. Garnera med potatischips och ruccolasallad.

Toppa med mald svartpeppar och salt. Rippla över lite olivolja vid servering.

Frölunda HC Matjesill

Ingredienser 6 personer:

Frölunda HC perfekta matjesill

500 g Klädesholmens matjesillfiléer
1 rödlök
1 dl soltorkade tomater
1 knippe gräslök
4 st kokta 5 minutersägg
3 msk kapris
2 dl salta potatischips
2 dl gräddfil
100 g brynt smör
1 kn dill
Hel fänkål och anis i pepparkvarn

Beredning:

Skär matjesillen i bitar. Lägg bitarna på ett fat. Hacka rödlök, gräslök och soltorkad tomat och strö över matjesillen. Pressa över de skalade och kokta äggen genom en nätslev. Klicka på gräddfil och strö över potatischips och kapris.

Krydda med ett par varv på pepparkvarnen laddad med anis och fänkål. Toppa med hackad dill. Precis i serveringsögonblicket skedar man över varmt brynt smör.

Frölunda HC Jordgubb- & limeslush

Ingredienser 6 personer:

Frölunda HC utsökta jordgubb- & limeslush

2 askar rensade jordgubbar
Rivet skal och juice av 2 st lime
1 krm chilipulver
1 äggvita
1 dl florsocker
4 dl istärningar
Mynta för garnering

Beredning:

Lägg i jordgubbar, is, limejuice/rivet skal, äggvita, chilipulver och florsocker i en mixer. Mixa snabbt ihop allt och häll upp i lämpliga glas. Garnera med färsk mynta.