PATRIK LINDBERG

Mammas penne-pasta Special

Ingredienser 4 personer:

Pennepasta

Pasta Penne 8 dl kokt
200 g rökt skinka
200 g parmesanost
1 burk krossade tomater
4 st vitlöksklyftor
1 bit röd paprika
2 st gula lökar
2 krm chiliflakes
½ dl olivolja
Rivet skal av ½ citron
2 msk citronsaft
1 msk smör
Persilja
Salt och svartpeppar

Beredning:

Penne Pasta:
Hacka ner lök, vitlök, och paprika. Fräs grönsakerna mjuka i olja och smör. Tillsätt chiliflakes, rivet citronskal, citronsaft och tomatkross. Vänd i den nykokta pastan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär skinkan i bitar och vänd i pastan. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Riv massor av parmesan över pastan och avsluta med lite grovhackad persilja.

Dryckestips:
Patrik gillar champagne och då blir det champagne!