MARCUS HÅKANSSON

Halstrad tonfisk med risnudlar, mango och chili

Ingredienser 4 personer:

Tonfisk:
400 g rå tonfisk
1 paket risnudlar
1 st mango
1 knippe salladslök
2 vitlöksklyftor
1 bit gurka
1 st röd chili
2 msk sataysås
2 msk tahinipasta
2 msk lime/citronsaft
30 g smör

Garnityr:
Rostade sesamfrön, rostade cashewnötter och färsk koriander.

Beredning:

Halstra tonfisken hastigt i lite olja runt om. Skär tonfisken i skivor. Koka och skölj nudlarna i kallt vatten. Skär bitar av lök, mango, gurka, vitlök och chili. Fräs bitarna i smör. Tillsätt tahinipasta, citrussaft och sataysås. Smaka av med salt. Vänd i nudlarna i den varma såsen. Lägg över de såsiga nudlarna på en tallrik med skivor av tonfisk på. Toppa med sesamfrön, cashewnötter och färsk koriander.