TESS GUSTAFSSON

Fiskbullar i räksås med zucchini och rödlök

Ingredienser 4 personer:

Fiskbullar:

300 g fiskfärs (torsk eller gös)
3 dl grädde
10 droppar tabasco
1 tsk salt

Sås:
50 g smör
1 dl vitvin
1 dl fiskbuljong
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
2 dl grädde
1½ msk vetemjöl
5 droppar tabasco
2 dl skalade räkstjärtar
Hackad dill
2 tsk citronsaft

Tillbehör:

Strimlad zucchini
Skivad rödlök
Citron

Beredning:

Mixa ihop färs och grädde i en matberedare tillsammans med salt och tabasco. Sjud upp lättsaltat vatten i en kastrull. Forma den gräddiga färsen med skedar och sjud fiskbullarna i ca 5-8 minuter.

Fräs hackad lök och vitlök i smöret. Pudra på vetemjölet och rör ut det i smöret. Slå på vin och grädde. Låt såsen koka upp. Vispa hela tiden. Smaka av med salt, tabasco och citronsaft. Tag av såsen från värmen. Tillsätt grovhackade räkor och dill.

Fräs zucchini och rödlök i lite smör. Salta.

Placera varma fiskbullar på ett serveringsfat. Fördela över zucchini och rödlök. Slå räk- och dillsåsen över och servera med citron.