MATIAS GHANSAH

Karbonader med stuvade ärtor och morötter

Ingredienser 4 personer:

Karbonader:

500 g malt fläskkött
2 skivor vitt bröd
2 msk mjölk
1 ägg
Salt och svartpeppar

Till panering och stekning:
3 msk vetemjöl
2 ägg (ihopvispade)
2 dl ströbröd
50 g smör till stekning

Stuvade morötter och ärtor:

25 g smör
1 msk vetemjäl
2-3 dl mjölk
½ hackad gul lök
3 dl förvällda morötter och ärtor

Tillbehör:

Kokt potatis
Massor av hackad persilja

Beredning:

Blötlägg vitt bröd i mjölk i en bunke. Rör i ägget. Vänd ihop med färsen. Salta och peppra. Forma färsen till 8 st biffar. Dubbelpanera dem i mjöl, ägg och ströbröd. Stek biffarna i rikligt med smör.
Smält ihop smör och vetemjöl i en kastrull. Slå på mjölken. Vispa tills stuvningen kokt upp och tjocknat. Salta och peppra. Tillsätt morötter, hackad gul lök och ärtor.
Serveras med kokt potatis och massor av hackad persilja.