MATIAS GHANSAH
Karbonader med stuvade ärtor och morötter
Ingredienser 4 personer:
Karbonader:
500 g malt fläskkött
2 skivor vitt bröd
2 msk mjölk
1 ägg
Salt och svartpeppar
Till panering och stekning:
3 msk vetemjöl
2 ägg (ihopvispade)
2 dl ströbröd
50 g smör till stekning
Stuvade morötter och ärtor:
25 g smör
1 msk vetemjäl
2-3 dl mjölk
½ hackad gul lök
3 dl förvällda morötter och ärtor
Tillbehör:
Kokt potatis
Massor av hackad persilja
Beredning:
Blötlägg vitt bröd i mjölk i en bunke. Rör i ägget. Vänd ihop med färsen. Salta och peppra. Forma färsen till 8 st biffar. Dubbelpanera dem i mjöl, ägg och ströbröd. Stek biffarna i rikligt med smör.
Smält ihop smör och vetemjöl i en kastrull. Slå på mjölken. Vispa tills stuvningen kokt upp och tjocknat. Salta och peppra. Tillsätt morötter, hackad gul lök och ärtor.
Serveras med kokt potatis och massor av hackad persilja.
FÖLJ OSS