Pop Up Middag
Thörnströms
Vi fyller på med nya POP UP middagar när vi har något på gång.
Anmäl er till vårt nyhetsbrev så får du automatiskt all info när vi lägger upp något nytt.
Följ oss också på sociala media där vi också lägger upp POP UP middagar.

FREDAG 17 OKTOBER
Svensk Hummerfest
Vi öppnar upp traditionellt upp Thörnströms Privata Rum för att välkomna den svenska hummern!
Havets svarta guld….svensk hummer med färska saltvattensfiskar och höstens grönsaker tillagas till en härlig och smakrik meny.

Meny
Amuse Bouche
Hummersallad med späda salladskott och örter med kokt hummer, citron- och ostdressing, knaperstekt panchetta, sultanrussin samt rostad marconamandel
Hummersoppa smaksatt med cognac serveras med hummerklo samt mousseline på hummer och toppmurkla
Hälleflundra och hummer bakade i hummersmör ”piment dèsplette”. Serveras med mosad saltbakad rotselleri, ljus hummersås smaksatt med vermouth samt savoykål, libbsticka & äpple
Petit choux med hasselnöt- och mjölkchokladcreme serveras med ingefärspäron samt sorbet på kärnmjölk och örter
5 rätters Hummermeny 1495kr
Vinmeny
Champagne och Viner 845kr
Tillägg
Arla Unikas ostar med pain d`épice och fikonkompott som tillval till menyn 145kr
Utvalt vin till ostar 135kr
Vi öppnar upp Thörnströms Privata Rum för Mårtens Afton!
”Mårtensafton är en högtid som firas den 10 november,
ofta med gåsmiddag.
Såsom många mattraditioner har den sin historia i kristendomen.
Mårten har fått sitt namn efter helgonet Martin av Tours.
Innan den 40 dagar långa fastetiden innan jul skulle kråset smörjas,
benämnd fastenatt i Skåne. Detta gjordes då i form av gåsamiddag”
FÖLJ OSS