DERMOT CLEMENGER

Grillad oxfilé med parmesanostcrème och sparris

Ingredienser 4 personer:

Oxfilé:

4 skivor oxfilé á 170 gram
Olivolja
Salt och svartpeppar

Parmesanostcrème:
2 dl majonnäs
1 dl cremefraiche
Rivet skal av ½ citron
1 msk citronsaft
100 g riven parmesanost
Salt och svartpeppar

Sparris:
2 knippe grön sparris
Olivolja
Salt och svartpeppar

Beredning:

Oxfilé: Grilla skivorna ett par minuter på båda sidorna. Rippla på lite olivolja, salta och peppra. Låt oxfiléskivorna vila en minut innan de serveras.

Parmesancreme: Rör ihop parmesanost, majonnäs, creme fraiche, citronsaft och citronskal. Smaka av med salt och svartpeppar.

Sparris: Grilla sparrisen tills de får fin färg. Rippla över lite olivolja. Salta och peppra.